Kanu i Kajak

Klub ekstremnih sportova "Una-Štrbački Buk" organizira jednodnevne i višednevne izlete kanuima (kanu safari) vrlo atraktivnim djelovima kanjona rijeke Une. Iz ponude izdvajamo:

Prva etapa: Polazak je ispod izvora Une a završava u Brotinji, selu nadomak Martin Broda, ukupune dužine cca. 11Km. Izlet uključuje posjetu izvoru Une koji je najdublji i najljepši slatkovodni izvor na svijetu. Aktivnosti na na samoj rijeci traju od 3 do 6 sati ovisno o dogovorenom aranžmanu. Vesla se prelijepim kanjonom rijeke Une nailazeći usput na jedinstvene prirodne strukture okoliša i malo poznatu riječicu Krku.

Druga etapa: Polazak je ispod sela Bušević, veslajući nizvodno prema Štrbačkom Buku nailazi se na omanji slap zvan Bučić, živopisni predio Une koji očarava svojom ljepotom. Ova etapa je idealna za ljude koji uživaju u prirodi i fotografiranju. Etapa dužine 9 Km završava iznad Štrbačkog Buka nakon najmanje 3 sata rekreativnog veslanja. Aranžman za ovu etapu može uključivati i dodatne aktivnosti (piknik, roštilj, jagnjetina i dr.) ovisno o dogovoru.